Kezdőlap arrow Címlapsztori
Címlapsztori
Uma Thurman Nyomtatás Email
Írta: Administrator   
2016.07.10.
Uma Thurman
Uma Thurman
Tibettől keletre – kontinenseken átívelő portré Uma Thurmanről
Kiemelt filmek: Dante pokla, Oldboy, Törtetők, Volt egyszer egy gyilkosság, Capote, Palira vettem a papát, Sherlock Holmes magánélete
Heti listánkon 5+1 film a repülés megszállotjairól
Sport: Forma-1 Magyar Nagydíj
A Bartók Rádióban Verditől A lombardok, a Kossuth Rádióban Garaczi László és Marcel Proust művei
Receptekkel fűszerezett interjú a Balaton nyár széfjével, Kovács Lázárral
Könyvajánló: A mi ’56-unk
Mozikritika: Tini Nindzsa Teknőcök: Elő az árnyékból
 
Berkesi Judit Nyomtatás Email
Írta: Administrator   
2016.06.06.
Berkesi Judit
Berkesi Judit
„Végre nem kérdés, hogy melyik válogatottnak szurkolunk” – az M4 Sport népszerű riporterével, Berkesi Judittal beszélgettünk az idei futball Eb kapcsán
Kiemelt filmek: Higgy neki, hisz zsaru, A pénznyelő, Focus – A látszat csal, Az élet sója, Szellemirtók 1-2., Bovaryné
Kiemelt sorozat: Doc Martin
Heti listánkon öt film hűséges ebekről
Sport: portré Király Gáborról, a magyar válogatott kapusáról
A Bartók Rádióban Albéniz Merlinje, a Kossuth Rádióban Tóth Krisztina, Hervay Gizella és Háy János művei
Receptek Siófokról
Két mozikritika: Alice Tükörországban, Warcraft: A kezdetek
Könyvajánló: Szulejmán – Sorozat és történelem
Moziajánló: Szenilla nyomában
Keresse az újságosnál vagy fizessen elő!
Frissítve ( 2016.07.10. )
 
Malala Nyomtatás Email
Írta: Administrator   
2016.02.21.
Malala
Malala
A diáklány, aki nők millióinak jogaiért harcol – Malala története a NatGeo műsorán
Kiemelt filmek: Nagy Hal, Tudom, mit tettél tavaly nyáron, Stan és Pan az idegenlégióban, Horton, Marie Antoinette, Zsákolj, ha tudsz!
Kiemelt sorozat: Flash – A Villám – 1. évad
Heti listánkon öt film, melyből sorozat készült
Sport: Davis Kupa
A Kossuth Rádióban Kosztolányi Dezső, Karinthy Frigyes, Spiró György és Gerlóczy Márton művei
Receptek Dunaegyházáról
Kritika az új X-aktákról
Kiállításajánló: A művészet forradalma – Orosz avantgárd az 1910-1920-as években
Moziajánló: Ave, Cézár
Frissítve ( 2016.02.21. )
 
Februárban érkezik a The Walking Dead sorozat hatodik évada! Nyomtatás Email
Írta: Administrator   
2016.02.18.

The Walking Dead
The Walking Dead
A világ egyik legnépszerűbb sorozatának új epizódjait már az amerikai vetítés másnapján láthatják a magyar nézők a FOX csatornán.
A The Walking Dead az egyik legnézettebb drámasorozat a kábeltévék történetében, melyet a világ 125 országában nézők milliói követnek figyelemmel. A zombihorror-sorozatban a Földet élőhalottak uralják, velük kell szembenéznie egy tucatnyi túlélő embernek, miközben egyre reménytelenebbnek tűnik, hogy a hanyatlást előidéző folyamatokat vissza lehessen fordítani. A The Walking Dead egy ízig-vérig túlélőhorror, amely Robert Kirkman, Tony Moore és Charlie Adlard azonos című képregényén alapul. A zombifilmek kiemelkedő darabjának sikerét a több száz ezres rajongói klubok, a közel húsz elnyert szakmai és közönségdíj bizonyítja a legjobban, valamint az, hogy a történet egyes amerikai iskolák tananyagába is bekerült.
A legújabb, hatodik évad az eddigi részeknél is több izgalmat tartogat. „A műsornak folyamatosan fejlődnie kell, így a tét most még nagyobb lesz. A szereplők olyan helyzetekbe kerülnek, amelyekben mindenkiről kiderül, mire képes a saját túlélése érdekében” – nyilatkozta Gale Anne Hurd executive producer a hatodik évad kapcsán. Az epizódokban szemtanúi lehettünk, ahogyan Rick (Andrew Lincoln) és csapata megtanulja, ebben a fenyegetettséggel teli, durva világban már nem elegendő egyszerűen csak túlélni. Végigkísérhetjük Rick belső küzdelmét, ahogy egy bizalmatlan emberből, aki inkább öl, mielőtt őt ölnék meg, olyan férfivé érik, aki felismeri, milyen fontos ragaszkodni mindahhoz, ami végső soron emberré tesz bennünket. „A forgatókönyv és a történet egyre erősebb. Az előző évadban azt hittem, hogy Rick most ért útjának legnehezebb részéhez, az új évadban azonban még ebből is továbblépünk. Olyan módon fogjuk most bemutatni a nézőknek ezt a világot, ahogyan még sohasem” – nyilatkozta Andrew Lincoln. A hatodik évad folytatásában a sorozat alapját képező képregényből már jól ismert szereplő, Negan is megjelenik, és nagy változásokat hoz a csapat életében.

Az utolsó részben történt
A csapat számára most már egyértelműen kiderült, hogy a falak, melyek Alexandriát védték, többé már nem nyújtanak biztonságot. A Farkasokkal történt összecsapás után a biztonságosnak tűnő Alexandria csatatérré vált, a túlélőknek most a várost ellepő zombikkal kell szembenézniük, és a belső feszültségek is egyre inkább szétzilálják a csapatot. Rick és a többi túlélő végül ravasz tervet eszel ki: a kóborlók vérével kenik be magukat, hogy ezáltal elvegyülhessenek közöttük. De vajon így sikerül-e kijutniuk a zombik által teljesen körülvett házból? Közben a csapattól különvált Daryl, Sasha és Abraham útzárral találja szemben magát. Fegyveresek egy csoportja állítja meg őket, és kijelentik, mostantól minden, ami eddig a csapat tulajdonában volt, már nem az övék, hanem Negané. De vajon ki az a Negan?

 
A neved a végzeted Nyomtatás Email
Írta: Administrator   
2015.12.06.
A germán eredetű Leonard és a görög–latin gyökerű Leo név jelentése egyaránt az oroszlánra utal, és az állatok királyát – Nagy Lajos halhatatlan Képtelen természetrajza szerint – még a köztársaságpártiak is respektálják. Valahogy így van ezzel a szakma és a nagyközönség is: övezze rajongás vagy legyen része elutasításban, Leonardo DiCaprio az amerikai filmkultúra meg­kerülhetetlen alakja lett.
Leonardo DiCaprio
Leonardo DiCaprio
Kisfiús báj, kamaszos dac és elszántság jellemezte az oroszlánkörmeit próbálgató amerikai színészt a pályája kezdetén, de nagyon nem kellett megdolgoznia a zsákmányért, vitán felüli tehetsége az első percektől átjött a képkockákon. Utólag visszatekintve mintha nem is lett volna pályakezdése, az inasévek nem a mestermunka elkészítésével teltek, inkább a csendes szemlélődéssel. Felmérte a terepet, és egyre nagyobb körben jelölte ki vadászterületét. Ez természetesen nem dokumentálható snittről snittre, de alátámasztja a vélekedést az a tény, hogy könnyen közös hullámhosszra jutott a legmarkánsabb karakterű rendezőkkel Steven Spielbergtől Quentin Tarantinóig.
A filmográfia tanúsága szerint tehát szinte egy csapásra beindult a karrierje, de azt kevesebben tudják, hogy az első hangos és nagyon megérdemelt sikerekig – az ­
Ez a fiúk sorsáig és a Golden Globe- és Oscar-jelölést érő Gilbert Grape című romantikus drámáig – reklámokban, sorozatokban próbálkozott a már iskoláskorában a színészetre voksoló olasz–német származású Leonardo Wilhelm. A hosszú várakozás természetesen viszonylagos, hiszen az életében fordulatot hozó évben, 1993-ban mindössze tizenkilenc éves volt, aki az immár biztosnak tűnő karrier ellenére a döntéseiben még nem hagyatkozott megérzéseire. A szülei élettapasztalatára és tanácsaira hallgatva vállalt feladatokat, és állítólag így esett a választása két, sorsában az ígéretet és a tragédiát hordozó karakter vásznon való életre keltésére. Az Egy kosaras naplója és a Rimbaud életéről szóló Teljes napfogyatkozás telitalálatnak bizonyult: életkoránál jóval érettebb gondolkodásra utalt a játéka, amit egy Rómeó és Júlia-adaptációban is bizonyított.
A szakma be- és elfogadta, kereshette volna független filmekben a kihívásokat, de melyik hollywoodi ifjú ne vágyna a világsikerre? James Cameron tálcán kínálta a nagy lehetőséget, és DiCaprio lecsapott rá. A tizenegy Oscar-díjat nyert Titanic számtalan rekordot megdöntött, a közönség az egekbe emelte a főszereplőket, de amennyire hatásos a tragikus történet, annyira magas labdát adott a kétkedőknek. A valóságos jéghegyből képzeletbeli vékony jég lett, az ováció pillanataiban és az Oscar-díjról lemaradva a fiatal világsztárnak inkább a fanyalgók vészharangjának kondulását kellett meghallania, különben elragadják az érzelgősség hullámai. Vette a vészjelzéseket, de a kettős szerep A vasálarcosban – annak ellenére, hogy a kasszáknál jól teljesített –, nem hozta a várt elismerést, igaz, John Malkovich, Jeremy Irons, Gabriel Byrne és Gérard Depardieu mellett nehéz talpon maradni.
És ekkor jött Martin Scorsese, akivel egy új fejezet nyílt az életében, egy ritka összhang, ami, ha nem is mindig remekműveket, de igen jó filmeket eredményez a New York bandáitól, az Aviátoron, A Téglán, a Viharszigeten át A Wall Street farkasáig, és az együttműködésnek még nincs vége. Nem hibátlan drámák, de különleges karakterek megalkotója lehetett Leonardo DiCaprio, és vitathatatlanul egyre átütőbb lett az alakítása.
Időrendben visszafelé haladva a 2003-as Kapj el, ha tudsz! lendített a legnagyobbat a karrierjén: ettől a filmtől, egy szélhámos megformálásától kezdve lehetett hinni neki. A széksorokban ülve karnyújtásnyi távolságba hozta az FBI igazgatóját (J. Edgar – Az FBI embere), a szadista ültetvényest (Django elszabadul), a kiszolgáltatottakból is hasznot húzó exzsoldost (Véres gyémánt), és Baz Luhrmann segítségével megidézte Scott Fitzgerald húszas évekbeli Amerikáját, valamint néhány percre azt az illúziót keltette, hogy Gatsby valóban nagy.
Januárban Alejandro González Iñárritu filmjében, A visszatérőben prémvadászként láthatjuk a hazai mozikban, egy DiCapriótól szokatlan műfajban: western-thrillerben. Aggódni nem kell érte, hiszen ha már a rómaiak is mondogatták, hogy nomen est omen, azaz a neved a végzeted, akkor a nézők is bízhatnak abban, hogy Leo küzdeni fog.
F. K.
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

Találatok: 1 - 9 / 323
Advertisement
© 2017 rtvreszletes.hu
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.