Kezdőlap arrow Címlapsztori
Címlapsztori
DMC - A varázslat nagymestere Nyomtatás Email
Írta: Administrator   
2014.11.03.

A National Geographic Channel új sorozatában Drummond Money-Coutts a természet legalapvetőbb törvényeit kijátszva ejti közönségét az egyik ámulatból a másikba, bebizonyítva, hogy amit a szemünk lát, azt az agyunk gondolkodás nélkül elhiszi.

DMC
DMC
Öt szimbólum: egy kör, egy kereszt, egy négyzet, egy csillag, két hullámos vonal. Válassza ki az egyiket, memorizálja, és kérje meg partnerét, hogy próbálja meg kitalálni, melyiket választotta. Társának elvileg húsz százalék esélye van eltalálni a helyes választ. De mi történik akkor, ha ennek ellenére elsőre jó választ ad? És nemcsak egy, hanem két, három, négy alkalommal, sőt, mindig? És ha első próbálkozásra megmondja, hogy melyik szót választotta egy több száz oldalas könyvből találomra? 
Fedezze fel a mágia illuzórikus világát a NatGeo DMC – A varázslat nagymestere című műsorában! A sorozat szemfényvesztő műsorvezetője, Drummond Money-Coutts (DMC) lenyűgöző trükkökkel állítja el a járókelők lélegzetét London, Barcelona, Mexikóváros és Szingapúr utcáin – és ezek a mutatványok nem véletlenül ütősek és megfejthetetlenek, hiszen olyan világhírű mesterek fogásainak továbbfejlesztett változatai, mint a szenzációs szabadulásairól híres Houdini; a misztikus „hatodik érzékkel” rendelkező Karl Zener; vagy épp a kanalakat a gondolataival meghajlító Uri Geller.
DMC Londonban sokkoló testközeli bűvészmutatványokat és klasszikus kártyatrükköket mutat be; Szingapúrban a híres kínai mágustól, Lu Csentől szeretné megtanulni, hogy az ázsiai varázslat és a legendás keleti miszticizmus segítségével miként tudjuk álmainkat valóra váltani; Barcelona középkori utcáin pedig belekóstol a modern művészetbe, megalkotva egy színpadi illúzión alapuló installációt.
Kövesse nyomon a sorozatot, és hagyja, hogy Drummond Money-Coutts trükkjei elvarázsolják! Az eredmény garantált, ugyanis a mutatványok jövendölésre, illúzióra és perspektivikus rászedésre egyaránt építenek, ellenállhatatlan hatást gyakorolva szemünkre és agyunkra – különösképpen sötétedés után.

Drummond Money-Coutts

A mindössze huszonnyolc esztendős Drummond Money-Coutts az egyik legsikeresebb önállóan dolgozó mágus a világon, és az egyik legígéretesebb csillag a bűvészet világának az egén. Gyakorlatilag már hatévesen megkezdte szakmai felkészülését, mert attól kezdve, hogy megtanult olvasni, csillapíthatatlan lelkesedéssel falja a mágiával, a rejtélyekkel, a szellemekkel, az ufókkal és az összeesküvés-elméletekkel kapcsolatos könyveket.  
Tizenhárom évesen, az Eton College diák­jaként, Money-Coutts már egyre inkább a kártyára összpontosította a figyelmét. Minden könyvet elolvasott és minden filmet megnézett, ami a kártyázás történetéről, a kártyajátékokról és a kártyatrükkökről szólt, és fokozatosan a rögeszméjévé vált eme mesterfogások elsajátítása és tökéletes begyakorlása. Nem telt bele sok idő, és az ifjú DMC azon kapta magát, hogy a kártyával fekszik és kel, és minden szabad percében csak gyakorol, gyakorol és gyakorol.
2005-ben, az iskola befejezése után, Money-Coutts járni kezdte a világot, hogy olyan profikkal találkozhasson, akik mellett tovább csiszolhatja tudását. Európától Amerikán át Ázsiáig sorra kapja a fellépési felkéréseket a hírességek, milliárdosok és királyi családok fogadásaira és luxuspartijaira.
November 6-tól csütörtökönként este 10-kor a National Geographic Channel műsorán a DMC – A varázslat nagymestere

 
Dynamo új trükkökkel a világ körül Nyomtatás Email
Írta: Administrator   
2014.10.12.
Októberben új epizódokkal tér vissza a Discovery Channel csatornára Dynamo, az utcai bűvészek ásza. Immár negyedik évadával jelentkezik a Dynamo – varázslat a világ körül eddig nem látott trükkökkel és kalandokkal. A világszerte ismert és kedvelt bűvész mindent elkövet, hogy elkápráztassa a nézőket a tévén keresztül is. Az igazi és utánozhatatlan utcai bűvész ismét hihetetlen trükköket vet be és nyűgöz le minket a legváltozatosabb helyszíneken.
Dynamo
Dynamo
Az új évad első részében Dynamo a napfényes Kaliforniába, a szörfözés és az álmok földjére látogat el és bemutat néhányat lenyűgöző utcai trükkjei közül: San Francisco dimbes-dombos utcáin pénzérmékkel trükközik, majd Los Angeles neonfényes utcáin varázsol egy rakás pénzt egy utcai zenész orra elé. Amerika után a bűvész egy izgalmas és látványos indiai utazást tesz, melynek során felkeresi a világ egyik legnagyobb nyomornegyedét, találkozik a Gettómilliomosból ismert bollywoodi sztárral, Irrfan Khannal, és részt vesz a híres színek fesztiválján (hindu nevén Holi) is. Az utolsó előtti epizódban Dynamo a La Manche csatornán keresztül utazik Párizsba, ahol olyan híres helyszíneken ejti ámulatba a turistákat és a helyieket, mint a Moulin Rouge, az Eiffel-torony vagy a szerelemlakatokról is híres Pont des Arts, azaz a Művészetek hídja. Még ebben a részben Dynamo visszatér Angliába, hogy meglepjen pár sztárt, köztük a Coldplay énekesét, Chris Martint, és Jamie Olivert is. Az utolsó részben Észak-Anglia a cél, a bűvész ellátogat többek között a manchesteri Parklife fesztiválra, természetesen kizárólag azért, hogy még néhány hírességnek okozzon emlékezetes pillanatokat, köztük az énekes-dalszerző Sam Smithnek is. A befejező epizódot stílusosan egy hihetetlen kísérlettel zárja Dynamo: megkísérli a lebegést Európa legmagasabb épülete, a Szilánk (angol nevén: The Shard) felett. 

Az átható tekintetű harmincegy éves fiatalember – akiről azt mondják, hogy évtizedek óta a legizgalmasabb új brit bűvész – élete nem indult varázslatosan. Steven Frayne néven 1982-ben született az angliai Bradfordban, és gyermekéveit részben a város egyik legrosszabb közbiztonságú, szegény részében, az Észak-Anglia-szerte hírhedt Delph Hill Estate-en töltötte. Nehéz helyzetű, egyedülálló édesanyja és a börtönben ülő apja mellett szoros kapcsolata alakult ki nagyapjával. Tőle tanulta meg élete első trükkjeit, amelyeket először leginkább arra használt, hogy az iskolában ne legyen az idősebb fiúk ugratásainak a céltáblája. Bűvészmutatványait – javarészt kártyatrükköket – először rokonainak és barátainak mutatta be. Mára az egész világ és sztárok százai hevernek a lábai és varázslatai előtt.

Dynamo mutatványai közül is kiemelkedik a Temzén való átkelése, és az is emlékezetes, amikor lejött a Los Angeles Times irodaépületének oldalán. Dynamo egyrészt nem mindennapi képességeinek köszönheti hírnevét, másrészt annak, hogy mutatványaiba beleépítette a hiphopkultúra elemeit is. Trükkjeihez gyakran asszisztálnak hírességek, így láthattuk már elbűvöli Will Smitht, Busta Rhymest és Paris Hiltont is.

Művésznevét egy lenyűgöző előadása alatt kapta, amikor egy ismeretlen néző bekiabált a színpadra: „Ez a kölyök egy igazi dinamó!” A név rajta maradt, és innentől egy új élet és karrier vette kezdetét.

Dynamo – varázslat a világ körül csak a Discovery Channel műsorán!
Negyedik évad premier: október 16, csütörtök 22 órától
 
Ideje, hogy újra játsszunk! Nyomtatás Email
Írta: Administrator   
2014.10.05.
Hamarosan ismét leveszi lábáról nézőit az M1 népszerű vetélkedője, a Maradj talpon! A játék újraindulásáról Gundel Takács Gábort kérdeztük.
Gundel Takács Gábor
Gundel Takács Gábor
-Hiányzott a műsor?
-Igen is meg nem is. Mikor abbahagytuk, közel 300 adás állt a hátunk mögött. Jó volt kicsit megpihenni. Úgy voltunk vele, mint egy gyerek, aki nagyon szereti valamelyik játékát, de ahhoz, hogy értékelni tudja, kicsit mással is kell foglalkozzon. Nekünk is, de talán a közönségünknek is szüksége volt a pihenésre. 
-Nézői nyomásnak engedtek a műsor újraindulásával?
-Sokan kérdezték, hogy lesz-e még Maradj talpon!, reklamálták is a szünetet, de nem ennek a szelíd „erőszaknak” engedtünk. Már a leálláskor pontosan tudtuk, hogy nem égett még ki ez a vetélkedő, akadnak tartalékai bőven. A Maradj talpon!-nak is szüksége volt a frissítő szünetre, és tudatosan indítottuk újra – a közönség pozitív visszajelzései csak megerősítettek bennünket ebben.
-Az újrakezdésnél nincs félsz a műsorvezetőben?
-Nem igazán. Amikor elkezdtünk forgatni, meglepően hamar visszajöttek a régi érzések, reflexek, és kifejezetten jó élmény volt megint belépni a stúdióba. Egyetlen kérdés merül csak fel óhatatlanul, hogy vajon mennyi lehetőség van még ebben a vetélkedőben?
-Hoz valami változást az új évad?
-Szakítunk a korábbi renddel, amely szerint mindig férfi-nő felállásban játszottunk. Valamiért jóval kevesebb hölgy jelentkezik játékosnak, mint férfi, eddig is nehéz volt az egyensúlyt fenntartani.
-Különleges vasárnapi nyitóműsorral kezdenek. Elárul erről valamit?
-Kicsit hosszabb lesz ez a műsor, mint a megszokott, a játékosaink pedig ezúttal ismert sportolók lesznek, méghozzá olyanok, akik a nyár folyamán szép eredményeket értek el valamely vizes sportágban: vízilabdázók, úszók, kajak-kenusok próbálnak majd talpon maradni.
-Mintegy 3000 versenyzőből 2500-nek nem sikerült ez a talpon maradás. Ön szerint milyen képességek szükségesek a győzelemhez?
-A kérdések egy része műveltségi kérdés, másik fele a világ aktuális dolgaira kérdez rá. Készülni a vetélkedőre nemigen lehet, ezért az lehet jó versenyző, akinek széles körű a műveltsége és tájékozott a világ dolgaiban –
no, és természetesen versenyzőalkatnak is kell lennie. Sokan otthon, a tévé előtt ülve brillíroznak, de a stúdióban, a kamerák és nézők előtt szinte megbénulnak.
-Ön mely témaköröknél tarolna, és kockáztatna-e?
-A zenével, irodalommal, történelemmel, földrajzzal kapcsolatos kérdések mennének jobban, iskolásként is ezek érdekeltek, és nem tartanék a sportos témáktól sem. Hogy kockáztatnék-e? Szerintem minden versenyhelyzetben az a fontos, hogy jól mérjük fel a lehetőségeinket: az sem jó, ha valaki túl hamar kiszáll, de az sem, ha mindenáron marad.
-Mindenkit izgat a kérdés: mi van odaát, az „alvilág bugyraiban”?
-Természetesen gondoskodunk arról, hogy senkinek semmi bántódása ne essék, de azt, hogy odalent mi történik, mindenkinek magának kell átélnie. Leesni nagyon érdekes érzés, nem tudni hol landolunk, csak sejtéseink lehetnek arról, hogy mennyit esünk majd, s nem tudhatjuk, hogy mely pillanatban nyílik ki alattunk a csapóajtó. Az ember természetes reflexei ellen való mindez, nem is lehet megszokni, pedig engem is már vagy nyolcszor ledobtak. Ha egy játékosunk zuhan, érzem is mindig a gerincemtől a tarkómig azt a különös bizsergést, amit magam is átéltem. Érdemes kipróbálni, vagy ha nem, hát talpon maradni!
M. Zs.
 
Tisztelt Olvasó! Nyomtatás Email
Írta: Administrator   
2014.09.08.
ImageLehet, hogy éppen Ön az, aki megírta nekünk, miről szeretne többet olvasni az RTV Részletesben, elképzelhető, hogy Öntől kaptuk az ötletet egy-egy műsor több szempontú bemutatására, vagy az Ön javaslatára csoportosítottuk át a csatornákat. Közel nyolc éve szinte változatlan formában jelentünk meg, ezért elérkezettnek láttuk az időt, hogy formailag és tartalmilag is megújuljunk.
Nincs fontosabb pillanat egy szerkesztőség életében, mint az, amikor meghálálhatja olvasóinak a bizalmat. Régi és új rovatainkkal a könnyebb tájékozódást szeretnénk segíteni, gondoltunk a sorozatkedvelőkre, a sportrajongókra, a gasztronómiát kedvelőkre, az ismeretterjesztő műsorok lelkes híveire, és azokra, akik egy kicsit részletesebben is kíváncsiak egy-egy műsorra, az alkotókra, előadókra.
A változás természetes része életünknek, mégis ösztönösen a biztonságra vágyunk. Reméljük, hogy az újság  megújulásával elnyerjük tetszését és részesei lehetünk olvasóink mindennapjainak.

Tisztelettel üdvözli Önt: az RTV Részletes szerkesztősége
Frissítve ( 2014.09.08. )
 
Ray Wise Nyomtatás Email
Írta: Administrator   
2014.08.10.

Ray Wise
Ray Wise
Az 1947-ben született amerikai színész, Raymond Herbert Wise első nagyobb szerepét a hatvanas évek végén és a hetvenes években futó Love of Life című szappanoperában kapta, melyben hét éven át, majdnem 950 epizódban játszott. 1982-ben feltűnt a Rémálom az Elm utcában és a Sikoly rendezőjének, Wes Cravennek Mocsárlény című filmjében, az igazi áttörés pedig akkor jött el számára, mikor David Lynch dirigálta a Twin Peaksben. Wise kiválóan alakította a kétségbeesett apát, és a tébolyodott gyilkost egyaránt. Egyszerre tudott ijesztő, kétségbeejtő és megindító lenni. A szerepek a Twin Peaks lezárása után sem kerülték el.  A sorozatban az Audrey Horne-t alakító színésznővel később a Liz: Elizabeth Taylor élettörténete című 1995-ös tévéfilmben is együtt játszott, és olyan sikeres sorozatokban kapott szerepet, mint a Mad Men, az Így jártam anyátokkal vagy a 24. A ma is aktív színész jó pár mozifilmben is feltűnik, idei filmográfiája is tetemes, és a jövő évre is be van már táblázva.

Twin Peaks határain túl
Diktafonnal beszélgető FBI-ügynök, fatuskót szorongató asszony, táncoló törpe, meggyes pite, kávé, Douglas fenyők és mindig szól a zene. A Twin Peaks mindmáig ott kering az egyetemes kultúrtörténet véráramában.

A Twin Peaks sorozattörténelmet írt, hiszen egyedi történetvezetése és látványvilága mellett a nézőket is az alkotó munka részévé tette: megszűnt a passzív befogadás, az egyszerű történet a múlté, a széria közös gondolkozásra sarkallja befogadóját.
David Lynch és Mark Frost sorozata a kilencvenes évek elején indult, s noha  két évad után megbukott, levette műsoráról a csatorna, utóélete nagyobb jelentőségű, mint amikor vetítették.  Számtalan helyen, számtalan formában feltűnnek motívumai, és máig tartó népszerűségét mi sem bizonyítja jobban, mint hogy a  Psych – Dilis detektívek című sorozat 5. évadának 12. epizódja tulajdonképpen egy Twin Peaks-parafrázis, amely egyszerre tiszteleg a széria előtt és figurázza ki azt, ráadásul jó pár szereplő feltűnik benne. Az utalások száma és az érdeklődés az utóbbi időben még inkább megnövekedett, hiszen jövőre lesz a széria bemutatásának huszonötödik évfordulója, ami azért is fontos, mert az utolsó epizód álomjelenetében a halott lány, Laura Palmer azt mondja Cooper ügynöknek: „találkozunk huszonöt év múlva”. Ebbe a mondatba, és a jövőre esedékes jubileumba azonban nemcsak a rajongók kapaszkodnak és készülnek rá, hanem maga David Lynch is felvetette az esetleges folytatás ötletét egy beszélgetésben, amelyet Ray Wise-zal, a Laura apját, Leland Palmert alakító színésszel folytatott. Arról beszélt, hogy a városka még mindig létezik, és tulajdonképpen semmi akadálya, hogy újból meglátogassák. Szerzőtársa, Mark Frost is nyilatkozott az utóbb időben a széria újraindításáról, melynek kiindulópontja éppen a Laura idézett mondata lenne. A második évad végén lévő erős és megdöbbentő zárás valóban folytatásért kiált. A rá következő évben azonban Lynch nem a szériát kerekítette le, hanem elkészített a Laura-gyilkosság történetét bemutató Twin Peaks – Tűz, jöjj velem! című nagyfilmet, amely egyszerre válaszol meg és vet fel újabb kérdéseket a sorozat világával kapcsolatban.
Az 1992-ben készült mozifilmet – többek közt terjedelmi okokból – annak idején jócskán meg kellett kurtítani, és így számos jelenet és szereplő áldozatul esett a vágóasztalon. Így lett az egyébként egyszerre nyomasztó, rejtélyes és groteszk hangulatokat vegyítő széria világából egy kőkemény thriller, amely minden komikumot mellőz, ugyanis Lynch végül éppen a sötét hangulatot oldó, játékos jeleneteket távolította el. Azonban a mostanság – egyelőre ugyan csak külföldön – kiadott Blu-ray változaton (amely a két évadot és a nagyfilmet is tartalmazza) most először láthatóak ezek a kivágott jelenetek, amelyek tovább árnyalják a képet. Addig is, míg kiderül, lesz-e folytatás, az M1-en újraélhetjük – vagy éppen végre megtekinthetjük – a városka titkait, ahol mindenkinek megvan a maga rejtélyes története, és az álmok súgják meg a valót.
hétköznap, M1 Twin Peaks
csütörtök, Filmmánia 22.00
Twin Peaks – Tűz, jöjj velem!

 

 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

Találatok: 28 - 36 / 325
 
© 2019 rtvreszletes.hu
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.