Kezdőlap arrow Címlapsztori
Címlapsztori
Tom Selleck Nyomtatás Email
Írta: Administrator   
2013.10.13.
A címe alapján a Zsaruvér tipikus akciófilmnek tűnik, de több annál. A rendőri munkán túl egy család érzelmekkel teli történetét mutatja be. A sorozatról és a karakteréről a Magnumként ismertté vált Tom Selleck mesél.
Tom Selleck
Tom Selleck
– Miben rejlik a Zsaruvér sikere?
– Az emberekben. A sorozatban
természetesen megtalálható az izgalmasan megrajzolt rendőri mun-ka és számtalan látványos akciójelenet is, de ezt felülírja az, amikor a Reagan család összejön, és bepillanthatunk az életükbe. Ez olyan, mintha valamiféle titkot tudnánk meg. Mire eljutunk egy epizódban a családi vacsorához, a néző tisztában van azzal, hogy egy-egy családtaggal mi történt aznap, és milyen konfliktus várható.
– Ezért sem egy tipikus rendőrsztori a Zsaruvér?
– Nagyon erős az érzelmi szál, ami a karakterek életén keresztül folyamatosan gazdagodik. Nemcsak a munkájuk során látják a főszereplőket a nézők, hanem az otthonukban is. Úgy gondolom, ez a siker titka: ettől más ez a sorozat, mint a többi. Ez egy komoly „felnőtt dráma”. Ha valaki végignéz egy Reagan-vacsorát, akkor számtalan vita tanúja lehet, de az apa, Frank mindig próbál kiutat találni a szituációból.
– Mi teszi az ön által alakított Frank Reagant imponáló személyiséggé?
– Frank végigjárta a szamárlétrát, mindent tud a New York-i rendőrség mindennapjairól, most pedig már parancsnoki pozícióban van. Az Egyesült Államokban New York város rendőrparancsnokának lenni az egyik legnagyobb, kihívásokkal teli feladat. Ráadásul családfőként is központi szerepet játszik, ami egyre ritkább Amerikában. Sokszor az apák nem állnak a helyzet magaslatán, mint például a mulatságos Simpson családban. Homer Simpson egy szélsőséges figura, én teljesen az ellentétét játszom. Természetesen az én karakterem sem tökéletes, követ el hibákat. A nézők látják is ezeket, de az, hogy egyetlen vasárnapi családi vacsorát sem hagyna ki, ő ül az asztalfőn, az meghatározza a szerepét. Frank édesapja is ott ült egykor, átadta neki a helyet, és eljön a nap, amikor Frank is továbbadja azt majd valamelyik fiának. A szimbólumok egyértelműek, érthetők és rengeteg dolgot elmondanak országhatáron innen és túl.
– Van valami közös önben és Frankben?
– Úgy gondolom, a színészben és az általa játszott karakterben mindig akad valami közös, hiszen magadból kelted életre. Te magad vagy az eszköz, amivel megformálod az idegen személyiséget, éppen ezért a személyes tapasztalataid, érzéseid építik fel. Ugyanakkor a vérmérsékletem nem egyezik Frankével. A sorozat középpontjában egy ír-katolikus család áll, Franknek pedig meg kellett tanulnia, hogyan legyen diplomatikus. Talán ő a leghiggadtabb figura, és elég nagy árat fizet azért, hogy ennyire visszafogja magát. Nem hiszem, hogy ez kifejezetten egészséges lenne.
– Milyen reakciókat váltott ki a nézők körében a sorozat?
– Kaptam visszajelzéseket a New York-i rendőröktől, és ha azt mondom, nekik tetszik, azzal mindent elárulok. A New York-iak nem tolonganak fotókért, aláírásokért, ők a véleményükkel, kérdéseikkel bombáznak. Egy pénteki napon ment adásba az Államokban a sorozat újabb epizódja, vasárnap sétáltam a városban, és már záporoztak is felém az észrevételek. Ennél jobb módja nincs is annak, hogy a nézőkkel tartsuk a kapcsolatot.
– Élvezi a Zsaruvér sikerét?
– Ha valamit csinálsz, akkor az hat a közönségre, megosztja a nézőket, nem lehet csak kedvező véleményt kapni. Az észrevételek rendkívül fontosak, hiszen megtudjuk, hogyan dolgozunk, jó irányba haladunk-e. Szerencsére rengeteg visszajelzést kapunk, minden nagyképűség nélkül mondhatom, hogy nagyon sokan nézik a Zsaruvért. Amire büszke is vagyok.
– Miért érdemes nézni a Zsauvért?
– A bűn átszövi a mindennapokat, hozzátartozik a rendőrök életéhez, de a sorozat nemcsak erről, hanem arról is szól, hogy a hivatásuk során átélt események miként befolyásolják a civil életüket. A sorozat titka és a figyelem ébrentartásának kulcsa a rendőrlét bemutatásán túlmutat, arra világít rá, hogy a bűn és a bűnüldözés milyen hatással van a zsarukra és a hétköznapi emberekre. Ez pedig megunhatatlan. (X)
vasárnap, Universal Channel 21.00
Zsaruvér

 
Harsányi Levente Nyomtatás Email
Írta: Administrator   
2013.10.06.
Péntek esténként ismét zenei időutazásra indul az M1 Legenda című műsora. Legendás előadók és slágerek elevenednek meg újra közkedvelt művészek tolmácsolásában. Az egyik házigazdával, Harsányi Leventével beszélgettünk.
Harsányi Levente
Harsányi Levente
– Májusban debütált a Legenda című zenés show-műsor az M1-en. Milyen volt a fogadtatás?
– A személyes tapasztalataimról tudok csak beszámolni. Hozzám pozitív vélemények jutottak el, örülök a sikernek, bizonyára azért is, mert a Csináljuk a fesztivált! óta nem volt ilyen átfogó, a könnyűzenei legendákat tematikusan bemutató műsor. Még a harmincéves öcsém is szívesen hallgatta a nagy egyéniségek feldolgozott dalait.
– A közreműködők, akik a régi nagy slágereket feldolgozzák, szívesen vállalják a felkérést?
– Meglepően örülnek a megkeresésnek! Aztán mindig ki is derül, hogy a vendégek mindegyike kötődik így-úgy az adott legendához: személyes emlékein vagy valami távolabbi kapcsolódási ponton keresztül. Szívesen osztják meg ezeket a nézőkkel, egymással is. Magam is meglepődtem, amikor például Feke Pál könnyes szemmel mesélt arról, hogy mit jelentett neki Cserháti Zsuzsa egy dala, vagy egy régi közös fellépés. Minden új előadónak van egy nagy szakmai elődje, akiből merít, aki hatást gyakorol a stílusára.
– Mennyire jellemzi az adott korszakot egy-egy legendás előadó vagy csapat bemutatása?
– Mindenképpen szeretnék egyfajta kortörténetet adni a zene segítségével, meg is jelennek a kultúra, a divat vagy épp a hajviselet egykori jellegzetességei. Természetesen a saját emlékeimből is merítek, izgalmas időutazás ez, ugyanakkor több generációt hoz össze a Legenda, hiszen a mai
fiatalok körében népszerű együttesek, előadók dolgozzák át, gondolják újra a dalokat.
– Mikorra tehető ön szerint a magyar könnyűzene születése?
– Számomra a Táncdalfesztiválok jelentik ezt a kiinduló pontot. Valahol itt gyökerezik a magyar könnyűzene. Egyébként saját kis kutatásom szerint a hatvanas évektől a kilencvenes évekig embertelen mennyiségű és főképp remek minőségű dal, legenda született itthon is, a világban is. Termékeny korszak volt, amit nem tudunk azóta se felülmúlni, de szívesen nyúlnak vissza a maiak is az elődökhöz.
– Egyfajta zenei újragondolás ez?
– Abszolút! Justin Timberlake például napjaink sztárja, de bevallotta, hogy rá Michael Jackson olyan hatással volt, hogy ha akart volna sem tudott volna elhajolni előle. A dalaiban egy 2013-as, 2.0-ás letöltésű, frissített Michael Jackson szól. A legnagyobbak ismérve, hogy úgy tisztelegnek a saját legendájuk előtt, hogy közben a saját stílusuk, hangjuk megjelenik. Miután adott hangjegyekből dolgozik mindenki, és már olyan nagyságrendben komponáltak slágereket, hogy ma már kevesebb legendás szám születik. Meg aztán hamarabb kipörögnek a dalok a felgyorsult világ miatt.
– A műsor épít a nosztalgiára. Ön nosztalgikus alkat?
– Nagyon erősen. Édesapám halálával sok mindent örököltem: orsós, szalagos magnóktól kezdve régi lemezeken át diafilmekig mindenféle kincset, amelyeket egyfajta házi múzeumként próbálok feldolgozni. Mikor jönnek hozzánk fiatalabb barátaink, ők is tátott szájjal nézik, hallgatják a múlt e darabkáit. Az emlékeket nagyon kell őriznünk, mert azok tudatában és ismeretében tudunk előre lépni saját életünkben.
– A műsorvezetésben továbbra is Mádai Vivien lesz a partnere?
– Természetesen! Vivien számára
még nagyobb időutazás ez a műsor, hiszen nagyon fiatal.
– Voltak emlékezetes pillanatok a forgatások során?
– Nagyon jó hangulatúak ezek
az alkalmak. Egyszer beöltöztem az R-GO kapcsán Szikora Robinak, no, akkor például olyan jól sikerült az átváltozás, hogy Vivien sem ismert meg.
– A legendák közül kikkel találkozhatunk majd?
– Annyit elárulhatok, hogy nagy igény mutatkozott arra, hogy külföldi legendák is megjelenjenek a műsorban, ezért biztos, hogy a
magyarok mellett néhány külföldi világsztár is helyet kap a Legendában. A szerkesztőknek nincs könnyű dolguk, mert olyan sok jó dal van, nehéz kiválasztani, mi maradjon ki az adásokból. Édes teher ez.
M. Zs.

 
Bear Grylls Nyomtatás Email
Írta: Administrator   
2013.09.29.
A világhírű túlélési szakértő két új produkcióval tér vissza a Discovery Channelre: októberben a hétköznapi emberek túlélési történeteit bemutató „Bear Grylls: kiút a pokolból”, míg novemberben a „Bear Grylls: túlélőpróba” című műsora indul.
Bear Grylls
Bear Grylls
Bear Grylls a világ legismertebb túlélője, milliók kedvence, a XXI. század modern vívmányaira fittyet hányó, a legzordabb vadonban és a jég hátán is megélő kalandora. Sikerrel és kalandokkal teli életútja az angliai Wight szigeten kezdődött, ahol édesapja tanította sziklát mászni és vitorlázni. Fiatalkorában a harcművészetek megszállottja volt, majd három évet töltött katonai szolgálatban a Brit Különleges Erőknél, ahol elsajátította a túléléshez szükséges elméleti és gyakorlati tudását. Fiatalkori komoly sérülése sem rettentette el Beart: egy szerencsétlen ejtőernyős balesetben három helyen tört el a gerince és hónapokig tartott a felépülése. Mindezek után fogta magát és huszonhárom évesen megmászta a Mount Everestet, teljesítményével a világ egyik legfiatalabb hegymászója lett. Bear televíziós sikere az Emmy-díjra jelölt A túlélés törvényei sorozattal csúcsosodott ki, mely a világ legnépszerűbb műsora volt 1,2 milliárdos nézettségével. Emellett különleges, rekordokat döntögető túrákat is vezetett az Antarktisztól az Északi-sarkvidékig. Felismerve tapasztalatát és tehetségét, 28 millió cserkész vezetőjévé, illetve az Egyesült Királyság Haditengerészetének tiszteletbeli tagjává választották.
Októberben ismerkedhetünk meg a hétköznapi túlélők történeteivel. A Bear Grylls: kiút a pokolból című sorozatban a túlélés mestere igaz történetek szereplőinek elmesélése alapján újra átéli a megpróbáltatásokat, legyen szó lavináról, homokviharról vagy a majdnem végzetes találkozásról egy medvével. Bear Grylls bemutatja, hogy az áldozatok milyen hibákat követtek el, amelyek majdnem az életükbe kerültek, és részletezi azt is, hogy túlélésük milyen helyes döntéseknek volt köszönhető. Körbeutazza a Földet a perzselő Szaharától a havas észak-amerikai hegycsúcsokig, hogy részletes és valósághű betekintést adjon a különböző túlélést igénylő helyzetekbe. Nedves, bogaraktól hemzsegő dzsungelben harcol Guatemalában, lángoló és forró kanyonokban jár Marokkó tájain, Olaszországban pedig áthatolhatatlan erdőkön és hegyoldalakon verekedi át magát. Minden vidék esetében bemutatja a kihívásokat, és feltárja a túlélők titkait is, amivel sikerült életben maradniuk (folyadékpótlás, menedékkeresés, a kihűlés elkerülése, élelem szerzése). Az epizódokban ismerteti, hogy a szereplők miként élték túl az embertelen helyzeteket, és hogy segítette őket találékonyságuk és kitartásuk alapvető szükségleteik kielégítésében. Láthatjuk, hogy a nap által perzselt sivatagban a sorsdöntő hidratálás érdekében Bear kígyóvért iszik, vagy éppen miképpen vadászik tarantula pókra a dzsungelben, hogy táplálékhoz jusson. Megosztja tapasztalatait és tippeket ad, miként tudnánk saját magunk is megúszni ezeket az életveszélyes helyzeteket a szélsőséges körülmények között.
Az egyik túlélő, Eric Le Marque, a kaliforniai Sierra Nevada hegységben töltött el nyolc keserves napot, fagypont alatti hőmérsékletben, miután beleesett egy jeges folyóba. A francia Loic Pillois és Guilhem Nayral szinte csontvázzá soványodva, közel két hónap után menekült ki az amazóniai őserdőből. Soha nem adták fel a reményt, élni akarásuknak és csapatmunkájuknak köszönhetik az életüket. Az olasz Mauro Prosperi egy, a Szaharán átvezető versenyen vett részt, amikor véletlenül letért a kijelölt útról egy homokviharban. Kilenc napig ment egyedül a világ legnagyobb és legmelegebb sivatagában.
Novemberben a Bear Grylls: túlélőpróba című műsorban húsz kicsi „túlélőt” ismerhetünk meg, akik Új-Zéland gyönyörű, de sok veszélyt rejtő tájain versenyeznek egymással. A megmérettetésben a tíz kétfős csapat útja erdőkön, meredek hegyeken, jéghideg folyókon és csúszós gleccserszakadékokon vezet keresztül. A természet sehol nem kegyelmez. Három fő szabályt kell szem előtt tartaniuk a kihívások során: túl kell élniük a vadont, csapatként kell boldogulniuk, és el kell kerülniük a kiesést. Bear Grylls minden héten hazaküld egy csoportot, míg végül csak a legjobb, legbátrabb, legtalálékonyabb csapat marad, aki képes túlélni a vad természetet. A nyertes egység 500000 dollárral lesz gazdagabb.
A legnagyobb lecke, amit Bear Grylls két új műsorában is megtanulhatunk: miként próbáljunk meg nyugodtak maradni, és hogy próbáljunk meg a túlélésre koncentrálni a veszélyes és szélsőséges helyzetekben.       
(X)
csütörtök, Discovery Channel 22.00
Bear Grylls: kiút a pokolból

 
Szente Vajk Nyomtatás Email
Írta: Administrator   
2013.09.22.
Az Itthon vagy! Magyarország, szeretlek! hétvége során az M1 az ország különböző településeit kapcsolva mutatja be, milyen páratlan szépségű, gazdag múltú a hazánk. A műsor egyik házigazdájával, Szente Vajkkal beszélgettünk.
Szente Vajk
Szente Vajk
– Színházban mit próbál jelenleg?
– Kétszeresen is izgalmas, intenzív próbaidőszak zajlik. Poligamy címmel a közreműködésemmel íródott darabot mutatja be októberben a Madách Színház, amelyben ráadásul játszom is. Izgalmas a téma, az elköteleződésről szól. Sűrű időszak ez, hiszen hamarosan újraindul a Magyarország, szeretlek! vetélkedő ezen a tematikus hétvégén.
– Orosházán született, Békéscsabán gyerekeskedett, élt Debrecenben, most pedig budapesti lakos. Ha a Szerelmes földrajz egyik szereplőjeként kellene mesélnie legkedvesebb magyar településéről, melyik lenne az?
– Két színtér a legfontosabb számomra. Az első mindenképpen Békéscsaba. Ott él a családom, oda megyek haza, ott éltem 18 éves koromig. Meghatározó időszak volt ez. Az orosházi születésem egyébként puszta véletlen, világrajövetelemkor anyukám éppen ott tartózkodott, de már akkor békéscsabaiak voltak a szüleim. A másik fontos helyszín az életemben az Erzsébet körút 33., ez pedig a Madách Színház épülete. Itt is igazán „otthon” vagyok.
– A Magyarország, szeretlek! című szórakoztató vetélkedő 2011 októbere óta látható az M1-en. Mit gondol, miért ilyen sikeres a műsor?
– Különösen örülök annak, hogy nemcsak sokan szeretik a műsort, hanem egyre többen néznek is minket! Az egyik legjobb dolog ebben a vetélkedőben, hogy minden hétvégén hat olyan értékes, ismert embert láthatnak a nézők, akiket önmagukban is sok minden miatt lehet szeretni. Vagy azért, mert olimpiai aranyérmet nyertek, vagy azért, mert remekül játszanak a színpadon, vagy mert jól énekelnek. Őket lehet látni az önfeledt játék pillanataiban, kicsit másképp, más szemmel, mint egyébként. Ráadásul, az egész játék mindannyiunk közös hazájáról, Magyarországról szól. Nagyon jó csillagzat alatt született ez a műsor, sikerre van ítélve.
– Mi volt a legemlékezetesebb élménye a vetélkedő állandó házigazdájaként?
– Hűha, rengeteg történetünk van! Emlékezetes volt például egy szilveszteri adás, amikor a műsor azon pontján, amikor egy bombát adunk körbe egy dobozban, az váratlanul – a szabályok ismertetése közben – az én kezemben robbant fel. Ez azért volt meglepő, mert a műsorban én vagyok az, aki mindent előre tud, de ekkor sikerült nagyon meghökkennem.
– Itthon vagy! Magyarország, szeretlek! címmel a szeptember 28–29-i hétvégén az M1 egy húszórás műsorfolyammal készül, amelynek keretében hazánk kulturális, természeti értékeit mutatja be sok élő kapcsolással.
– Amikor Rákay Philip, az M1, M2 intendánsa, programigazgató felhívott a tervvel, nagyon megörültem, mert ebben az ötletben benne van az a felismerés, hogy a vidéki városok, a kisebb települések különösen szeretik a jó programokat. Én is vidéki vagyok, a mi városunk is mindig szívesen összegyűlik egy-egy eseményre. Ez a hétvége pedig alkalmas arra, hogy a műsorral összekapcsolódva egy időben együtt mozduljunk
meg.
– A vetélkedőben – amelynek a szezonnyitó adása a tematikus hétvége második napján, a szokott időben jelentkezik – változatlan a csapatkapitányok személye?
– Természetesen! Jakupcsek Gabi és Csiszár Jenő nélkül nincs Magyarország, szeretlek!
– Hogyan alakult ki ennek a virtuális országjárásnak a nyomvonala?
– A települések önkormányzatai pályázhattak a házigazda szerepére, nagyon sokan éltek is ezzel a lehetőséggel, közülük kerülnek ki a hétvége résztvevői. Rengeteg helyen leszünk jelen az országban, és közvetítjük az ott történő izgalmas eseményeket.
– Csak az M1-en zajlik majd a tematikus hétvége, vagy a közmédia más csatornái is részt vesznek a műsorfolyamban?
– A hétvége különlegessége, hogy nem csak az M1 műsorán, hanem a közmédia egészén áthullámzik majd. Úgyhogy bakancsokat felvenni, hamarosan indul a nagy országjárás!
M. Zs.
szombat, vasárnap, M1, Duna World

 
Gundel Takács Gábor Nyomtatás Email
Írta: Administrator   
2013.09.15.
Gundel Takács Gábor szeptembertől újabb vetélkedővel, egy még pörgőbb, izgalmasabb játékkal várja a nézőket az M1 műsorán. „A következő!” című televíziós vetélkedőről tudhattunk meg kulisszatitkokat a műsor játékmesterétől.
Gundel Takács Gábor
Gundel Takács Gábor
– „Kérem a következőt!” az alcíme az új játéknak. A cím a Doktor Bubó fémjelezte rajzfilmsorozatot idézi. Tudatosan?
– A vetélkedő eredeti címe „Next One!”, így magyarul is a „A következő!” címmel indult, alcímként azonban a magyar nyelv közismertebb, többjelentésű fordulata szerepel, ami valóban felidézi a remek rajzfilmsorozatot. Gondolkoztunk is rajta, hogy a mese egyes jellegzetességeit esetleg belecsempésszük-e a műsorba, de aztán elvetettük az ötletet, mert a címen kívül kevés közös vonásuk van. Nagyon gyors játék ez, a játékosok, akik egyidejűleg vannak jelen a stúdióban, másodpercek alatt kicserélődhetnek, és ilyenkor mindig ugyanezt mondom: „Kérem a következőt!”.
– Ismerte ezt a vetélkedőt az olasz vagy spanyol csatornák műsoráról?
– Akkor néztem csak meg a külföldi változatokat, amikor kiderült, hogy új vetélkedőt fogunk készíteni. A spanyol és az olasz verziók más ritmusban, heti rendszerességgel vagy naponta, de hosszabb műsoridőben futnak, s hordozzák a mediterrán vetélkedők jellegzetességeit: sok fellépővel, zenével, tánccal vegyítik. A magyar közönség erre nem annyira vevő, de én sem szívesen ropnám a játékosokkal. Sokkal inkább a játék izgalmát keressük. Ezért aztán saját képünkre formáltuk, „magyarítottuk” a vetélkedőt, ami hétköznaponként 52 percben várja a nézőket.
– Hogyan készül fel egy új játék vezetésére?
– Hetek óta csiszoljuk a műsort, egy részét magam is kipróbáltam a versenyzők szemszögéből is, így például a nagy odafigyelést igénylő végjátékot. Ez az eleme a villámgyors ritmusú versengésnek nagyon komoly koncentrációt igényel. A játék végén ugyanis 180 másodperc alatt 21 kérdésre kell válaszolni, de van egy csavar mindebben: nem a jó, hanem a rossz választ kell megadni! Ez a reflexes válaszadással megy szembe, igazi kihívás elé állítva a versenyzőket. Nagyon izgalmas!
– Ügyességi, gyorsasági vagy műveltségi alapú játék?
– Tudásalapú vetélkedő, amelyben a műveltség és a tájékozottság játszik fő szerepet, no és a jó reflexek.
– Mit lehet nyerni?
– Minden alkalommal egy játékos nyerhet csak, s a nyereményasztalról választható tekercsekben rejtőző összegek és utasítások rendszeréből áll össze az elvihető nyeremény. Nem irracionális összegű, százmilliós nyereményeket kínálunk, ez véleményem szerint nem is lenne helyes egy köztelevíziótól. Néhány millió forint ígérete, és főképp – ami a lényeg – a játék öröme, amit nyújtani szeretnénk.
– Mekkora a szerencse szerepe?
– Ahhoz, hogy valaki nyerjen, mindig szükség van egy kis szerencsére is, de főképp arra, hogy az adott versenyhelyzetben megállja a helyét. Vannak, akik otthon, a képernyő előtt ülve zseniálisan játszanak, aztán a stúdióban mégsem megy. Olyasmi ez, mint a vizsgázásnál vagy a sportban: egyeseket inspirál a téthelyzet, mások leblokkolnak tőle.
– Szokott társasjátékozni?
– A gyerekeimmel sokat társasjátékoztunk, főleg, mikor kisebbek voltak, most, hogy már a kisebbik fiam is tizenöt éves, ritkábban van rá alkalom, de ha igen, az mindig jó móka.
– Gyerekként volt kedvenc televíziós vetélkedője?
– Természetesen, emlékszem a klasszikus vetélkedőkre, mint például Egri Jánossal az Elmebajnokságra. Ma már ilyen típusú, komoly vetélkedő nem élne meg a televízióban. De sosem néztem olyan szemmel a régi műsorokat, hogy valaha nekem is közöm lesz hozzájuk. Akkoriban sokkal inkább a sporttal voltam elfoglalva, nem is sejtettem, hogy egyszer majd magam is televíziós vetélkedőt fogok vezetni. De örülök neki, a helyemen vagyok ebben a szerepben és
élvezem!
M. Zs.
hétköznap, M1 18.30 A következő!

 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

Találatok: 73 - 81 / 323
 
© 2017 rtvreszletes.hu
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.