Kezdőlap arrow Címlapsztori arrow Klement Zoltán
Klement Zoltán Nyomtatás Email
Írta: Administrator   
2013.03.03.
Sokáig a Duna Televízió időjárás-jelentőjeként ismerhettük, ma már a Duna World vezető programszerkesztője és a Kívánságkosár házigazdája. „Civilben” utazik, táncol, modellezik és kitűnően fest. Klement Zoltánnal beszélgettünk.
Klement Zoltán
Klement Zoltán
– Mikor felhívtam, éppen A Dal felvételére igyekezett. Figyelemmel követte az eurovíziós válogatást?
– A Kívánságkosár egyik műsorvezetőjeként sok versenyzővel találkozhattam az elődöntők előtt, élő adásban beszélgethettem velük a dalok születéséről, a terveikről. A Duna World vezető programszerkesztője is vagyok, így a szerkesztés során kiemelt szerepet kapott a műsor elhelyezése. A hazai válogató az M1-gyel azonos időben került képernyőre a Duna World-ön is, így a szavazás lehetősége eljutott Észak- és Dél-Amerikába, valamint Ausztráliába is.
– Menjünk kissé visszább, a televíziós kezdetekhez. Időjós vagy időjárás-jelentő?
– Időjárás-jelentő! Az időjós szerintem a béka. Az időjárás-jelentő pedig elmondja a szakemberek által előzetesen összeállított prognózist, amelynek pontos továbbítása révén remélem, én is hiteles maradtam, habár nem vagyok végzett meteorológus.
– Sosem kacérkodott azzal, hogy kitanulja a meteorológus mesterséget?
– De igen, egyetlen akadálya csak az volt, hogy amikor kezembe vettem a felsőoktatási felvételi tájékoztatót, abban kizárólag nappali képzésként szerepelt a meteorológus szak, ez pedig teljes embert kívánna.
– Hogyan lett egy joghallgatóból romológus, majd a Duna Televízió munkatársa?
– Korábban németül és olaszul tanultam, a lovári nyelv elsajátításának lehetősége a jogi diploma megszerzése előtt adódott. Aztán a nyelv felkeltette érdeklődésemet a lovári nyelvet beszélő közösségek iránt, ezért a jog mellett elkezdtem bölcsész tanulmányaimat is a Pécsi Egyetem romológia szakán. A televíziózás gyermekkorom óta érdekel, tévénézés közben mindig azon jártak a gondolataim, hogy egy-egy műsor hogyan készülhet. Két alkalommal is indultam a Riporter kerestetik vetélkedőn, elvégeztem Kertész Zsuzsa iskoláját, beszédórákra jártam Bíró Etelkához. Lassan hat éve már, hogy elkezdtem dolgozni a Duna Televíziónál. Időjárás-jelentő lettem, de emellett több évig dolgozhattam jogászként is. Jelenleg a Duna World vezető programszerkesztőjeként igyekszem mindent megtenni, hogy a diaszpórában élő magyar nézőkhöz a lehető legjobb műsorkínálat juthasson el. A programszerkesztés jól összehangolható azzal, hogy a Kívánságkosár műsorvezetője vagyok. Műsorvezetőként érdekes, izgalmas beszélgetések részese is lehetek, szót válthatok olyan betelefonáló nézőkkel is, akik több ezer kilométer távolságból kapcsolódnak az élő adásba.
– Más televíziós műfajok nem vonzzák?
– Boldogan kipróbálnám magam más műfajokban is. Korábban rádióban is mondtam híreket, érdekes lenne híradót vezetni, de akár más beszélgetős műsorokat, vetélkedőket is. Nyitott vagyok.
– Megvan még otthon Sellye vasútállomásának modellje? Akvarelleket is fest, sőt, jó táncos is.
– Némi túlzással mindenkinek volt gyermekkorában villanyvasútja. Ez a hobbi néha felnőttkorban is visszaköszön. Sokat fejlődött a modellezés, így tudtam „megajándékozni magam” egy sikeres vizsgám alkalmával az említett modellel. Általános iskolás koromban sokat rajzoltam, festettem, versenyeken is előkelő helyezéseket értem el. A Teleki Blanka Gimnázium rajz és művészettörténet tagozatán folytathattam tanulmányaimat, ahol a különböző rajztechnikák neves képviselői tanítottak. A jó táncos jelzőt inkább érdeklődőre finomítanám. Jártam tánciskolába, megnéztem sok versenyt. A szerteágazó érdeklődési kör kialakult magától. Így kerültem a jogi egyetemre is, a mindennapi élethez szükséges, nagyon széles skálán mozgó ismereteket adott.
– Nagy utazó hírében is áll.
– Amikor egy hosszú hétvégére valamelyik légitársaság kedvező ajánlatával el tudok utazni egészen más környezetbe, nem habozok. Van, hogy csak egy jó olasz kávét meginni, esetleg a tengert megnézni. Próbálom rugalmasan kezelni az útjaimat, így inkább az éppen adódó lehetőségek határozzák meg, éppen merre látogassak el. De ahova bármikor nagyon szívesen elutaznék: Málta, Tenerife, Ibiza és Menorca.
Máthé Zsuzsa

 
< Előző   Következő >
 
© 2019 rtvreszletes.hu
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.